Skip to content

Over Shahrazad

Shahrazad is een Europees verhalenproject waarbij deelnemers in een 1 à 2 dagen durende workshop met eenvoudige multimediatechnieken een ‘digital story’ maken. BEAM werkte samen met Mixtories een heel eigen workshopreeks uit rond deze oprukkende vorm van (eenvoudige) multimediaproducties die focussen op authenticiteit en een persoonlijke invalshoek. Deze workshops werden in het verleden al erg gesmaakt door de kinderen en jongeren van Cultshake, WMKJ’s Centrum-West en Chambéry(i.s.m. de HOB), het Koninklijk Atheneum van Anderlecht, Kunstbende-deelnemers en jongeren uit o.a. het Klein Kasteeltje (i.s.m. bon vzw). Tijdens deze sessies beten de deelnemers zich vast in thema’s als ‘Vrije Meningsuiting’ en ‘On The Move’ (over onderweg zijn).

Shahrazad is een Europees project van het International Cities of Refuge Network (ICORN) en heeft als doel een "open ruimte" te creëren voor schrijvers en verhalen van over de hele wereld. Het "1001 Digital stories" project is een samenwerking tussen 6 partnersteden, waaronder Brussel, waar het project gedragen wordt door BEAM (JES) en PassaPorta.

  Workshop digital storytelling (1 of 2 dagen)
  Deze workshop is een uitdaging voor je creativiteit en veelzijdigheid. Je begint met een snelcursus creatief schrijven om daarna een tekst in te spreken (in onze professionele muziekstudio), een storyboard op te maken en beeldmateriaal (foto & video) te verzamelen om het storyboard in te vullen. In een laatste fase monteer je deze beelden aan mekaar tot een kort maar volwaardig digitaal verhaal.In dit proces word je bijgestaan door een professioneel team, een ruim assortiment aan mutimediamateriaal en alle gangbare software voor PC en Mac om je verhaal (digitaal) te vertellen.

  Deze intensieve workshopreeks werd reeds door verschillende groepen erg gesmaakt en is een unieke oefening in het zelfstandig creatief werken. Deelnemers krijgen een initiatie in creatief schrijven, audio-, foto- en/of videotechnieken en een basis van foto- & videomontage op maat. Op deze manier krijgen ze de kans een persoonlijk verhaal te vertellen en dit "digitaal" in te vullen aan de hand van een zelfgemaakte "beelden"collage.

  In deze workshop wordt sterk rekening gehouden met de persoonlijke verlangens en bestaande competenties van de deelnemers. Zo kan de focus bij elk individu op een ander deelaspect liggen. Jongeren die bijvoorbeeld al goed overweg kunnen met fotografie of video, kunnen ervoor kiezen om net daar het meeste aandacht aan te geven, maar kunnen net zo goed kiezen om deze workshop te gebruiken om hun vaardigheden in het storytelling en/of monteren bij te schaven. Deelnemers beschikken hierbij over een uitgebreide aanbod van basis- tot (semi-)professionele software (alle gangbare video- en fotobewerkingssoftware voor Mac en PC) en hardware (fototoestellen, videocamera’s, audio-apparatuur, PC’s en Mac’s)

Praktisch
Afhankelijk van de groep en de beschikbare tijd per dag kan deze workshop op één of twee dagen gegeven worden. We zijn steeds op zoek naar een werking of organisatie om mee te werken aan Shahrazad – 1001 digital stories. Het aantal deelnemers voor deze workshop is wel beperkt (meestal maximum 12 deelnemers).

 • Interesse? beam@jes.be of bellen naar 02/411.68.83 en vragen naar BEAM.

 • Advertenties
  No comments yet

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: